Culinaire Nieuwsbrief editie 53/2015   
« Terug naar het overzicht
Tips voor oudejaarsavond
Het jaar 2015 is weer bijna voorbij. We bevinden ons alweer in de eerste week van 2016. Heb je geen idee wat je op oudejaarsavond op tafel gaat zetten (buiten de oliebollen en appelflappen om)? Het hangt een beetje van de invulling van je avond af. Ga je de hele avond het nieuws en conferenties volgen? Dan zijn makkelijke tv-maaltijden een goede optie. Geef je een feest? Dan is een buffet een goed idee. Een buffet kun je de dag van tevoren helemaal voorbereiden, zodat je op de avond zelf alleen maar bezig met je gasten en feesten hoeft te zijn. 
Lees het hele artikel ‘Tips voor oudejaarsavond’


Oliebollen, elk jaar weer
Oliebollen en oudejaarsavond zijn twee begrippen die onlosmakelijk aan elkaar verbonden zijn. Daarom ook weer in deze nieuwsbrief een artikel over de oliebol. Hoe zat het ook alweer: waar komt de oliebol nu echt vandaan en is het een typisch Hollandse lekkernij? Waarschijnlijk wel, en de oorsprong moet gezocht worden in de periode aan het einde van de Middeleeuwen. Kerstmis was destijds het einde van de vastenperiode en dat werd gevierd met oliekoeken, de voorlopers van de oliebollen.
Lees het hele artikel ‘Oliebollen, elk jaar weer’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

    Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
    Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden