Culinaire Nieuwsbrief editie 51/2015   
« Terug naar het overzicht
Boerenkool
Boerenkool is een oer-Hollandse groente. Het is een koolsoort die bestaat uit losse stelen met bladeren. Hij behoort daarom tot het bladgewas. Boerenkool wordt in Vlaanderen ook wel krulkool of krolkool genoemd. Het is een echte wintergroente. Er zijn twee varianten: struikboerenkool en dwergboerenkool. Stuikboerenkool wordt van september tot februari geoogst voor de verse consumptie. Dwergboerenkool wordt voor de industrie geteeld. Deze boerenkool kan niet tegen vorst. 
Lees het hele artikel ‘Boerenkool’


Paté
Paté is een Franse naam en er worden gemalen vleesproducten mee bedoeld die lever bevatten. Het is geen willekeurig woord, want net als het Nederlandse woord pastei en het Italiaanse woord pasta zijn ze allemaal afgeleid uit het Grieks en kennen ze allemaal een Griekse geschiedenis. Bij de oude Grieken verwijzen deze woorden allemaal naar kleine deeltjes en fijne structuren.  
Lees het hele artikel ‘Paté’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

    Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
    Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden