Culinaire Nieuwsbrief editie 50/2015   
« Terug naar het overzicht
Aardperen
Aardperen zijn grillig gevormde knollen. Ze kunnen verschillende kleuren hebben: lichtbruin, violet, roze of wit. Een aardpeer smaakt zoet. Sommigen vergelijken de smaak met de artisjok met een licht nootachtige smaak. Daarom wordt de aardpeer ook wel Jeruzalemartisjok genoemd. Anderen noemen de knol topinamboer of knolzonnebloem. Je kunt aardpeer als deze heel vers is, rauw eten. Maar ze smaakt ook goed gekookt, gestoomd of in een gratin.
Lees het hele artikel ‘Aardperen’


Stoofperen
Stoofperen eten we vooral als het weer guur wordt. Het seizoen van stoofperen begint laat in het najaar en loopt door tot maart. De meeste stoofperen worden in oktober geoogst. Traditioneel worden stoofperen bij een wildgerecht of stoofpot geserveerd. Je kunt stoofperen ook prima gebruiken in een dessert. Stoofperen zijn anders dan handperen, harde droge peren. Je kunt ze niet rauw eten. Je moet hem dan ook niet als fruit behandelen, maar als groente. Er zijn verschillende rassen, maar de Gieser Wildeman en de Saint Rémy zijn waarschijnlijk de bekendste. 
Lees het hele artikel ‘Stoofperen’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden