Culinaire Nieuwsbrief editie 47/2015   
« Terug naar het overzicht
Slavinken en blinde vinken
Vroeger, tot ongeveer de 19e eeuw, aten we kleine vogels, waaronder vinken. Je kunt dit nog op verschillende schilderijdoeken zien, vooral de doeken uit de 17e eeuw. De vogeltjes werden gevangen met klapnetten, lijmstok of vinkentouw. In de 18e eeuw was het heel gewoon die schattige vinken te eten. Een bron uit de 18e eeuw vermeld dat de vinken het liefst in de ochtend werden gevangen, omdat ze dan nog lekker mollig waren omdat ze dan nog niet zoveel gevlogen hadden.
Lees het hele artikel ‘Slavinken en blinde vinken’


Turks Fruit
Turks Fruit is een zoete lekkernij, gemaakt van maïsmeel, wijnsteen en zoete stroop. Hierin worden verschillende gedroogde noten en honing aan toegevoegd. Het wordt geserveerd in blokjes die bepoederd zijn met poedersuiker. Het wordt gezien als een Turkse delicatesse en geserveerd met Turkse koffie na de maaltijd of als snoepgoed tussendoor. 
Lees het hele artikel ‘Turks Fruit’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden