|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 46/2015 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Hertenvlees is mager, zacht en makkelijk snel te bereiden vlees. Ideaal voor degenen die voor het eerst een wildgerecht op tafel willen zetten. Hertenvlees heeft een zeer laag vetgehalte. Het bevat veel ijzer, belangrijke eiwitten en omega 3 vetzuren. Hertenvlees heeft een donkerrode kleur. Rond de feestdagen zul je hertenvlees zelfs nog wel in de supermarkt kunnen aantreffen. Zo niet, dan kun je terecht bij de slager of de wildspecialist. Lees het hele artikel ‘Tips voor bereiden hertenvlees’
  Pastinaak is een grote, crèmekleurige wortel. De smaak lijkt een beetje op die van wortel, maar is iets minder zoet. De smaak neigt ook iets naar knolselderij, het heeft hetzelfde anijsachtige en toch iets anders, iets eigens. Hoewel de pastinaak al in de zomer geoogst kan worden, wordt hij toch beschouwd als een wintergroente. De koude periode zou de smaak van de pastinaak ten goede komen. Het najaar is echter een zeer geschikte periode om met de groente kennis te maken. Lees het hele artikel ‘Pastinaak’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Aardappel pizza
Met vastkokende aardappelen,bloem,kruiden
- Zalmmoot met zeezout
Met zalm,zeezout,eiwit
- Pannenkoek a la Koen
Met pannenkoekenmix,chocoladesaus,banaan
- Sandwich a la Frits
Met witbrood,kruidenroomkaas,uitgebakken bacon
- Spinazie pasta
Met spinazie à la crème,spekreepjes,boursin
- Hachee van de slager
Met riblappen,kriekbier,rozijnen
- Gehaktbal Caprese
Met half om half gehakt,Italiaanse kruiden,buffelmozzarella
- Saucijzenbroodje
Met bladerdeeg,gehak
- Bakwan (groenteballetjes)
Met bloem,selderie,garnalen
- Snit (erwtensoep)
Met spliterwten,prei,aardappels
| - Lasagna perfecta
Met rundergehakt,winterpeen,room
- Garnalenrijst
Met gekookte rijst,garnalen,sojabonen
- Konijn op Anita's wijze
Met konijnenbouten,zilveruitjes,appelstroop
- Tagliatelle met rode kool en kip
Met rode kool,kipfiletblokjes,tagliatelle
- Havermout - Dadelkoekjes
Met havermout,bloem,roomboter
- Kipfilets in herfstsfeer
Met kipfilet,champignons,tomatenblokjes op sap
- Varkenshaas met parmaham
Met varkenshaas,knoflook,parmaham
- Tomaten maaltijdsoep
Met soepkip,champignons,provencaalse kruiden
- Kruidige gnocchi
Met aardappelen,bloem,ei
- Herfstkipfilets
Met kipfilet,champignons,tomatenblokjes op sap
|
|
| |