Culinaire Nieuwsbrief editie 46/2015   
« Terug naar het overzicht
Tips voor bereiden hertenvlees
Hertenvlees is mager, zacht en makkelijk snel te bereiden vlees. Ideaal voor degenen die voor het eerst een wildgerecht op tafel willen zetten. Hertenvlees heeft een zeer laag vetgehalte. Het bevat veel ijzer, belangrijke eiwitten en omega 3 vetzuren. Hertenvlees heeft een donkerrode kleur. Rond de feestdagen zul je hertenvlees zelfs nog wel in de supermarkt kunnen aantreffen. Zo niet, dan kun je terecht bij de slager of de wildspecialist. 
Lees het hele artikel ‘Tips voor bereiden hertenvlees’


Pastinaak
Pastinaak is een grote, crèmekleurige wortel. De smaak lijkt een beetje op die van wortel, maar is iets minder zoet. De smaak neigt ook iets naar knolselderij, het heeft hetzelfde anijsachtige en toch iets anders, iets eigens. Hoewel de pastinaak al in de zomer geoogst kan worden, wordt hij toch beschouwd als een wintergroente. De koude periode zou de smaak van de pastinaak ten goede komen. Het najaar is echter een zeer geschikte periode om met de groente kennis te maken. 
Lees het hele artikel ‘Pastinaak’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden