Culinaire Nieuwsbrief editie 45/2015   
« Terug naar het overzicht
Spek
Spek is zeer vet vlees van het varken. Het bevindt zich in de rug en in de buik. Het spek uit de buik is het magerst, voor zover je van mager kunt spreken. De meeste soorten spek worden uit de buik gehaald, bijvoorbeeld speklappen, ontbijtspek, zuurkoolspek.  Het vette spek, uit de rug, wordt vooral gebruikt om vlees dat snel uitdroogt te larderen of barderen. Het spek in de rug is zo vet, dat het bijna puur vet is en een witte kleur heeft. Er zit ook spek in de wang, het zogenaamde kinnebakspek, oftewel onderkin van het varken. Deze spek wordt vooral in de worstmakerij gebruikt. 
Lees het hele artikel ‘Spek’


Knolselderij
Knolselderij is een knol van de selderijplant. Hij groeit voor een deel onder de grond. Bij de groenteboer zie je de knol soms het loof, maar vaak zonder het blad liggen. De knol ziet er een beetje gek uit, en voor veel mensen gewoon echt niet appetijtelijk. Toch is dit een heerlijke wintergroente. Knolselderij hoort al eeuwen in de erwtensoep, maar je kunt met de milde, kruidige smaak van het vruchtvlees echt veel meer culinaire kanten op. Je moet hem wel even grondig onder stromend water wassen en de aarde goed wegspoelen. 
Lees het hele artikel ‘Knolselderij’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden