Culinaire Nieuwsbrief editie 44/2015   
« Terug naar het overzicht
Het griezelvoer van Halloween
31 oktober vieren we Halloween. Hét griezelfeest van het jaar. Tijd om griezelthema’s te verwerken in ontbijt, lunch, diner en tussendoortjes. Alles is deze dag geoorloofd. Bak een eitje en maak met komkommer een griezelgezicht van het spiegelei. Een klodder ketchup zorgt voor een ‘bebloed’ effect. Op een geroosterd broodje heb je al in een handomdraai een ‘griezelontbijt’. Pers er een bloedsinaasappel bij uit. 
Lees het hele artikel ‘Het griezelvoer van Halloween’


Zoethout: bijten op een houtje
Heb je trek in iets lekkers, zoets en wat niet slecht is voor je tanden? Probeer dan eens zoethout. Je kunt zoethout kopen in snoepwinkels die snoep van vroeger verkopen of bij de drogist. In zoethout zit een zoetstof die 50 keer zoeter is als suiker, zonder de nadelige effecten voor het gebit. Het wordt dan ook veel gebruikt als smaak- en zoetstof in drop, drank, tabak en voeding. Zoethout is geen hout, maar een wortel van een plant, genaamd Glycyrrhiza glabra. 
Lees het hele artikel ‘Zoethout: bijten op een houtje’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden