Culinaire Nieuwsbrief editie 42/2015   
« Terug naar het overzicht
Kalkoen op het menu
Aanstaande 12 oktober is het weer zover, dan is het Thanksgiving Day. Dit is een nationale feestdag voor de Canadezen, waarop dank wordt gezegd aan God voor de oogst en andere goede dingen. De Amerikanen vieren het ook, alleen op een andere datum, namelijk 26 november. Traditioneel wordt er kalkoen op tafel gezet. En waarom niet in Nederland dit voorbeeld volgen? Dan is het wel handig te weten hoe je een kalkoen moet bereiden.
Lees het hele artikel ‘Kalkoen op het menu’


Spinazie, alle soorten
Spinazie is een gezonde groente, vooral als je hem vers bereidt. Er zijn verschillende soorten. Er is bladspinazie en wilde spinazie. Bladspinazie wordt meestal verkocht in grote plastic zakken. Bladspinazie kun je weer onderverdelen in kleinbladige en grootbladige spinazie. De kleinbladige spinazie is verkrijgbaar in het voorjaar en het late najaar. Deze blaadjes smaken prima in een salade. De grootbladige spinazie ligt vanaf maart in de winkel. De bladen zijn groter en stugger. Deze spinazie smaakt het best in warme gerechten. 
Lees het hele artikel ‘Spinazie, alle soorten’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

    Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
    Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden