Culinaire Nieuwsbrief editie 41/2015   
« Terug naar het overzicht
Koken met venkel
Het venkelseizoen loopt van juni tot en met oktober. Buiten dit seizoen is venkel beperkt verkrijgbaar. Venkel komt oorspronkelijk uit Azië. De witte knol met de anijsachtige smaak werd vroeger door Hindoestanen en Chinezen gebruikt als medicijn tegen slangenbeten en om er schorpioenen mee te verdrijven. De oude Egyptenaren en Grieken gebruikten het om af te slanken. Venkel is afgeleid van het Latijnse woord foenum, wat hooi betekent. De Romeinen vonden de geur van venkel namelijk op de geur van hooi lijken. 
Lees het hele artikel ‘Koken met venkel’


Mandarijnen in alle soorten
Het seizoen van de mandarijn begint in oktober en loopt tot en met februari. Omdat mandarijnen veel zon en warmte nodig hebben om te groeien, worden ze geïmporteerd en wel voornamelijk uit Spanje en Marokko. Mandarijnen zijn samen met sinaasappels twee van de populairste fruitsoorten in Nederland. Volgens het Voedingcentrum eet de gemiddelde Nederlander jaarlijks ongeveer 8,5 kilo sinaasappels en 4 kilo mandarijnen. De mandarijn wordt overigens steeds populairder ten opzichte van de sinaasappel. 
Lees het hele artikel ‘Mandarijnen in alle soorten’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

    Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
    Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden