Culinaire Nieuwsbrief editie 40/2015   
« Terug naar het overzicht
 Chips, een geweldige uitvinding
Iedereen weet dat chips gemaakt wordt van aardappel. Er is ook chips van maïsmeel en zo, maar de ‘gewone’ chips wordt gemaakt van aardappelen. Dus eigenlijk begint de geschiedenis van chips ook met de aardappel. En dat aten de oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika al 2000 jaar geleden. In 1492 kwam de aardappel in Europa op tafel, dankzij ontdekkingsreiziger Columbus. Eerst wist men niet hoe ze gegeten moesten worden, maar toen men er eenmaal achter kwam dat je ze moest koken, werden er al snel allerhande andere bereidingsmanieren verzonnen. Ze werden niet meer alleen gekookt, maar ook gebakken, gepureerd en gefrituurd. 
Lees het hele artikel ‘ Chips, een geweldige uitvinding’


Spliterwten
Spliterwten zijn gedroogde, groene landbouwerwten waarvan de zaadhuid (het velletje) is verwijderd. Hierdoor vallen de erwten uiteen in twee delen. Ze splitsen dus en vandaar de naam spliterwten. In de Hollandse keuken gaan ze vooral in de erwtensoep. Maar je kunt er echt wel meer mee. Spliterwten koop je in de supermarkt, maar je kunt ze ook aantreffen in de natuurwinkel of in de toko. Meestal zijn ze gedroogd, maar er zijn er ook in vocht in pot of blik verkrijgbaar. Het maakt voor de bereiding niet uit, behalve dat je de spliterwten in pot of blik niet meer hoeft te weken. Het enige verschil zit hem in de prijs. Gedroogde zijn een stuk goedkoper. 
Lees het hele artikel ‘Spliterwten’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

    Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
    Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden