Culinaire Nieuwsbrief editie 37/2015   
« Terug naar het overzicht
Gele courgette
De groene courgette kennen we wel. Deze keer gaan we het over de gele courgette hebben. De gele courgette hoort, net als de groene courgette tot het geslacht Curcubita. Andere bekenden die tot dit geslacht horen zijn de kalebas, pompoen en komkommer. De gele courgette is verkrijgbaar in twee vormen: langwerpig en rond. De smaak van de gele courgette is precies als die van de groene. Eigenlijk kies je de gele vooral om de kleur, om weer eens iets anders op tafel te zetten. Door aanvoer uit het buitenland is de gele courgette het hele jaar door verkrijgbaar, maar van maart tot en met oktober ook van Hollandse bodem.
Lees het hele artikel ‘Gele courgette’


Quinoa
Er duiken steeds meer gerechten op met het ingrediënt Quinoa. Je spreekt het uit als kien-wa. Tijd om deze zaden eens onder de loep te nemen. Het zijn namelijk zaden, en het is geen graansoort, zoals gierst waar het op het eerste gezicht op lijkt. De zaden bevatten veel eiwitten en geen gluten. Dit laatste maakt ze bijzonder geschikt voor mensen met een glutenintolerantie (coeliakie). Je kunt Quinoa gebruiken als ontbijt, in salades en bij het avondeten (ter vervanging van rijst, couscous of pasta).
Lees het hele artikel ‘Quinoa’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

      Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
      Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden