Culinaire Nieuwsbrief editie 36/2015   
« Terug naar het overzicht
Veldsla
Veldsla, ook wel ezelsoren genoemd, heeft een nootachtige smaak en kan zowel rauw als warm gegeten worden. Het is een eenjarige plant die familie is van de kamperfoelie (waar ook valeriaan onder hoort). Veldsla werd vroeger eigenlijk vooral als onkruid gezien. Het groeide veel tussen het wintergraan. Nu wordt het in Nederland als groente geteeld, en het is verkrijgbaar vanaf september tot en met mei. 
Lees het hele artikel ‘Veldsla’


Bladerdeeg
Met bladerdeeg kun je veel kanten op. Het is een ideaal product om een snelle (hartige) taart, snack of gebak te maken. Bladerdeeg wordt ook wel korstdeeg genoemd. Het komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Het zou kunnen dat de Fransman Feuillet de uitvinder van het bladerdeeg is. Hij wordt vermeld in het eerste schrijven wat er over bladerdeeg is gevonden in een Frans kookwoordenboek uit 1850 (Dictionnaire Universel de Cuisine). Het is daarom dat de naam Feuillet in verband wordt gebracht met de Franse paté feuilleté (Frans voor bladerdeeg).
Lees het hele artikel ‘Bladerdeeg’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

      Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
      Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden