Culinaire Nieuwsbrief editie 33/2015   
« Terug naar het overzicht
Het belang van een goed ontbijt
De scholen zijn hier en daar alweer begonnen dus dit keer een nieuwsbrief over de waarde van een goed ontbijt. Veel  (oudere) kinderen nemen namelijk geen tijd voor het ontbijt en gaan zonder de deur uit. Terwijl het lichaam echt een ontbijtje nodig heeft om de dag te beginnen. De hele nacht heeft het lichaam het zonder eten moeten doen. Het ontbijt levert 10 tot 15 procent van de energie en voedingsstoffen die het dagelijks nodig heeft. Juist de energie uit koolhydraten (brood en graanproducten) zijn belangrijk om op te starten. Een goed ontbijt zorgt voor meer energie en goed concentratievermogen op school of op het werk.
Lees het hele artikel ‘Het belang van een goed ontbijt’


Perziken
De naam perzik betekent Perzisch. En hoewel ze oorspronkelijk uit China komen, zijn ze via Perzië in Europa beland. Het is een steenvrucht: perziken hebben een harde houten pit. Een perzik heeft een pluizige, veloursachtige schil. Als de schil glad zou zijn, zou het een nectarine zijn. Het vruchtvlees van de perzik en de nectarine zijn gelijk. De nectarine is een mutant van de perzik, een variant als het ware. Perziken kunnen wel naar ras verschillen in de kleur van het vruchtvlees. Er zijn perziken met geel, wit en rood vruchtvlees. 
Lees het hele artikel ‘Perziken’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

      Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
      Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden