Culinaire Nieuwsbrief editie 32/2015   
« Terug naar het overzicht
IJsbergsla
IJsbergsla is het hele jaar door verkrijgbaar. Het is lekker knapperige sla en het schijnt dat het daarom ook de naam heeft gekregen. IJsbergsla werd begin 20ste eeuw in Californië geïntroduceerd. De naam zou zijn bedacht omdat de sla met ijs werd bedekt om de kroppen te vervoeren met de trein van de west naar de oostkust. 
Lees het hele artikel ‘IJsbergsla’


Hoe word je een professionele chef-kok?
Altijd al gedroomd van je hobby (koken) je werk te maken? Als je in het bezit bent van een diploma vmbo, havo of vwo, kun je een opleiding tot kok volgen aan een koksschool. Als je deze diploma’s niet bezit, zul je eerst een diploma horeca-assistent moeten behalen. Je leert er niet alleen kooktechnieken, maar je leert ook alles over hygiëne, voedselveiligheid en de presentatie van je werk. Een stage periode is ook een van de vaste onderdelen van de (meestal drie jaar durende) opleiding. Als je basiskok bent, kun je een vervolg opleiding tot restaurant kok volgen. 
Lees het hele artikel ‘Hoe word je een professionele chef-kok?’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

      Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
      Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden