Culinaire Nieuwsbrief editie 30/2015   
« Terug naar het overzicht
Marinades en oliŽn voor op de BBQ
Een marinade maakt het vlees lekker sappig en mals. In de meeste marinades zit olie. Die olie trekt tijdens het marineren in het vlees. Dat maakt het mogelijk dat het vlees de smaken van de marinade opneemt. Tegelijkertijd voorkomt het dat het vlees tijdens het grillen of roosteren teveel vocht verliest. Hierdoor blijft het vlees zacht en de oorspronkelijke smaak blijft veel beter behouden. Ideaal om je vlees voor de barbecue dus lekker te marineren.
Lees het hele artikel ‘Marinades en oliŽn voor op de BBQ’


Koken zonder pakjes en zakjes
Het wordt ons allemaal erg makkelijk gemaakt in de keuken. Voor elke saus is er wel een potje, zakje of pakje. Toch is het helemaal niet moeilijk om alternatieven hiervoor te kiezen. Hoe gezond zijn die voorbewerkte producten nu ook helemaal? Je zou eigenlijk eens naar de informatie op het etiket moeten kijken hoeveel geur-, kleur- en smaakstoffen er in deze kant-en-klare producten worden gedaan.
Lees het hele artikel ‘Koken zonder pakjes en zakjes’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

      Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
      Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden