Culinaire Nieuwsbrief editie 29/2015   
« Terug naar het overzicht
Rollade
Het woord rollade heeft het woord ‘rol’ al in zich en dat is ook wat bedoeld wordt: een rol van stukjes vlees. De rollade heeft iets feestelijks, iets speciaals. Maar toch is het een uitvinding uit armere tijden. Om geen vlees te verkwisten, werden restjes vlees bij elkaar samen gebonden en hiervan werd de rollade gemaakt. Met kruiden werd het op smaak gebracht en dat gebeurt vandaag de dag nog steeds zo.
Lees het hele artikel ‘Rollade’


Aubergine
De aubergine is vooral in de landen rond de Middellandse Zee heel populair en omdat we hier in Nederland veel van de mediterrane keuken houden, zien we hem ook steeds meer in Nederland in opmars komen. Aubergine combineert geweldig goed met pasta en rijst, maar eigenlijk ook net zo goed met de Hollandse aardappel. Aubergine is net als de komkommer, tomaat en paprika een vruchtgroente. 
Lees het hele artikel ‘Aubergine’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden