Culinaire Nieuwsbrief editie 28/2015   
« Terug naar het overzicht
Karnemelk
Karnemelk is een heerlijk verfrissende drank. Echt een drankje voor warme dagen. Het is een vetarm zuivelproduct met een zure smaak. Hoewel wij nu van karnemelk spreken, zei men er vroeger botermelk tegen. Dat was in de tijd dat men de botermelk nog zelf op de boerderij maakte. Nu wordt karnemelk gemaakt in de zuivelfabriek. 
Lees het hele artikel ‘Karnemelk’


Sperziebonen
Sperziebonen zijn eigenlijk voor ons zo ‘gewoon’ dat we vergeten dat er heel veel culinairs mee gedaan kan worden. De sperzieboon kent heel veel namen: prinsessenboon, herenboon, Franse boon, slaboon, maar het duidt allemaal op de frisgroene boon die gegeten wordt compleet met peul. Je kunt vooral in de zomermaanden verse sperziebonen krijgen, maar je vindt ze ook in pot of blik of diepgevroren. Dit laatste is handig als je weinig tijd hebt, of geen zin heb de peulen eerst schoon te maken. 
Lees het hele artikel ‘Sperziebonen’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

    Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
    Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden