« Terug naar het overzicht

 Hij is een tijd spraakmakend geweest: de filet americain. En niet in positieve zin. Het zou bomvol schadelijke E-nummers zitten, er zou varkensvlees in zitten en er zouden ziekteverwekkende bacteriën in zitten. Niet in alle kuipjes, wel voornamelijk die van de supermarkt. De toevoeging van alle E-nummers heeft vooral met het conserveren te maken en ook een beetje voor de kleur. Wil je jezelf er niet aan wagen, kun je altijd nog overwegen de filet zelf te maken. En meteen op te eten, want rauw vlees kun je maar beter helemaal niet bewaren. Lees het hele artikel ‘Filet americain’
  Koriander is de benaming voor de blaadjes van de korianderplant. De zaadjes van dezelfde plant worden gebruikt als ketoembar. Koriander is een kruid dat al eeuwen bekend is en gebruikt wordt in de Aziatische, Latijns-Amerikaanse, Arabische, Mexicaanse en mediterrane keuken. Het blad geeft een frisse, aromatische smaak aan gerechten. Niet iedereen verdraagt de smaak van koriander. Het kan snel overheersen. In plaats van koriander kan peterselie of ketoembar of koriander in gedroogde vorm wel een goed alternatief bieden. Lees het hele artikel ‘Koriander’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
| - Gegratineerde pastaschotel
Met penne,rundergehaktballetjes,gepelde tomaten blik
- Frites stoofvlees met kropsla
Met sucadelappen,aardappelen,krop sla
- Tiramisu met ricotta
Met ricotta,lange vingers,espresso
- Chocolade-amandelkoekjes
Met pure chocolade,boter,amandelschaafsel
- Quinoa salade met groene groenten
Met quinoa,doperwten,komkommer
- Zalmschotel met frisse salade
Met zalmfilet,aardappelen,sla
- Penne met kip, doperwtjes en ricotta
Met penne,kipfilet,doperwten
- Appel-boterkoek
Met appels,boter,custardpoeder
- Pasta-hamomelet
Met eieren,achterham,lintpasta
- Macaronisalade met salami en paprika
Met macaroni,paprika,salami
|
|