Culinaire Nieuwsbrief editie 25/2015   
« Terug naar het overzicht
Filet americain
Hij is een tijd spraakmakend geweest: de filet americain. En niet in positieve zin. Het zou bomvol schadelijke E-nummers zitten, er zou varkensvlees in zitten en er zouden ziekteverwekkende bacteriën in zitten. Niet in alle kuipjes, wel voornamelijk die van de supermarkt. De toevoeging van alle E-nummers heeft vooral met het conserveren te maken en ook een beetje voor de kleur. Wil je jezelf er niet aan wagen, kun je altijd nog overwegen de filet zelf te maken. En meteen op te eten, want rauw vlees kun je maar beter helemaal niet bewaren. 
Lees het hele artikel ‘Filet americain’


Koriander
Koriander is de benaming voor de blaadjes van de korianderplant. De zaadjes van dezelfde plant worden gebruikt als ketoembar.  Koriander is een kruid dat al eeuwen bekend is en gebruikt wordt in de Aziatische, Latijns-Amerikaanse, Arabische, Mexicaanse  en mediterrane keuken. Het blad geeft een frisse, aromatische smaak aan gerechten. Niet iedereen verdraagt de smaak van koriander. Het kan snel overheersen. In plaats van koriander kan peterselie of ketoembar of koriander in gedroogde vorm wel  een goed alternatief bieden. 
Lees het hele artikel ‘Koriander’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden