Culinaire Nieuwsbrief editie 23/2015   
« Terug naar het overzicht
Bloemkool
Bloemkool is een hele bekende en meest ‘Hollandse’ kool die je maar kunt bedenken. Vanaf juni tot en met begin november kun je hem volop vinden in de schappen van de supermarkten en bij de groenteboer. Het is een smakelijke, licht verteerbare koolsoort. De meest klassieke samenstelling is de gekookte bloemkool met een witte saus of kaassaus met gekookte aardappelen en een gehaktbal. Maar je kunt zoveel meer met de groente. Voor inspiratie klik je hier. Nu is de vraag: waarom heet de bloemkool zo?
Lees het hele artikel ‘Bloemkool’


Sliptong
Sliptong is het hele jaar door verkrijgbaar, maar kwalitatief kent de vis betere en slechtere seizoenen. In de periode van maart tot en met mei schiet de jonge tong kuit. Dit betekent dat de tong dan erg mager is en gastronomisch minder aantrekkelijk. Bovendien is de periode waarin de vis kuit schiet een periode waarin je de vis eigenlijk beter met rust zou moeten laten.  Sliptong is aanzienlijk beter in kwaliteit te noemen in de periode van juni tot en met februari. In deze periode levert de vis meer rendement aan vlees op. 
Lees het hele artikel ‘Sliptong’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden