|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 21/2015 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Heb het over pompelmoes en je veroorzaakt de nodige verwarring. Want wat is nu precies een pompelmoes? Welnu, de pompelmoes is net als de grapefruit en pomelo een citrusvrucht. Maar de pompelmoes is groter dan de grapefruit en heeft een dikkere schil. De pompelmoes is als het ware een ouder van de grapefruit, omdat deze een kruising is tussen de pompelmoes en de sinaasappel. De pomelo is een kruising tussen een pompelmoes en een grapefruit. Is het nog te volgen? Het is dus wel allemaal familie van elkaar. Lees het hele artikel ‘Pompelmoes, pomelo en grapefruit’
  Paprika is een groente dat oorspronkelijk uit de tropische en subtropische streken van Midden-Amerika komt. Ontdekkingsreiziger Columbus ontdekte deze groente op zijn bezoek aan de Indianen. De Indianen gebruikten de paprika gemalen door hun voedsel. De paprika had een scherpe smaak, waardoor Columbus dacht dat het een specerij, een soort peper was. Hij nam de groente mee naar Europa. In Engeland wordt de paprika om deze reden nog steeds pepper of bell pepper genoemd. Lees het hele artikel ‘Paprika’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
| - Kip uit Punjab
Met kipfilets of kippenbouten,tomatenblokjes blik,gember
- Thaise kipcurry
Met kippendij,rode curry pasta,kokosmelk
- Biefstuk met radijssalsa
Met biefstuk,radijs,lente-ui
- Tomaten/meiknolletjes soep
Met tomaten,meiknol,kastanjechampignons
- Amarulatruffels
Met boter,cacaopoeder,Amarula
- Peren in ontbijtspek
Met stokbrood,peren,ontbijtspek
- Gevulde tomaten met garnalencocktail
Met kerstomaten,grijze garnalen,slagroom
- Kipballetjes in tomatensaus
Met kipgehakt,tomatenblokjes blik,tijm
- Peren in toffeesaus
Met peren,suiker,slagroom
- Hartje van kaneel
Met bladerdeeg,kaneel,suiker
|
|
| |