Culinaire Nieuwsbrief editie 20/2015   
« Terug naar het overzicht
Warmoes of snijbiet
Warmoes, ook bekend onder de naam snijbiet, behoort tot de dag van vandaag nog steeds tot de vergeten groente. We zetten hem niet zo vaak op tafel. Misschien omdat er niet zoveel bekend meer is over deze groente. Laten we beginnen met de naam. Hoewel snijbiet en warmoes door elkaar gebruikt worden, klopt dit niet helemaal. Want er is onderscheid. In de biologische groentezaak wordt met snijbiet een soort bedoeld met veel blad, terwijl warmoes een blad met dikke nerven heeft. Vroeger at men alleen de bladstengels. Maar je kunt ook het blad eten. 
Lees het hele artikel ‘Warmoes of snijbiet’


Zelf kruidenazijn of-olie maken
Als je regelmatig kruiden koopt, is het zonde de restanten zonder pardon weg te gooien. Je kunt er heerlijke kruidenazijn of een kruidenolie van maken. Dille, dragon, oregano en tijm zijn geschikte kruiden om kruidenazijn te maken. Salie, rozemarijn en tijm zijn prima te gebruiken in een kruidenolie. Eigenlijk kun je voor het maken van kruidenolie bijna wel alle keukenkruiden gebruiken. 
Lees het hele artikel ‘Zelf kruidenazijn of-olie maken’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden