Culinaire Nieuwsbrief editie 19/2015   
« Terug naar het overzicht
Bleekselderij
Bleekselderij is het hele jaar rond verkrijgbaar. De bleekselderij van Hollandse grond wordt in de periode van mei tot en met oktober aangevoerd. Bijna elke klassieke Italiaanse tomatensaus begint wel met het fruiten van stukjes van een stengel bleekselderij (met een uitje en een wortel). Maar we hebben de smaak van de bleekselderij steeds meer weten te waarderen en je zult hem dan ook steeds vaker tegenkomen in salades. Maar wist je dat je bleekselderij ook kunt bakken, stoven en koken?
Lees het hele artikel ‘Bleekselderij’


De gehaktbal
De gehaktbal lijkt een typisch Hollandse uitvinding. Of dat helemaal waar is? In ieder geval vinden we iets over de geschiedenis van de gehaktbal in de Nederlandse literatuur. In 1615 schrijft Nederlands dichter, schrijver en rederijker Gerbrandt Adriaenz Bredero over een frickedil, een ronde schijf van gehakt vlees die je kunt beschouwen als de voorloper van de tegenwoordige gehaktbal. De frickedil was een gerecht voor de beter gesitueerden. Het gehakt was gemaakt van kalfsvlees en kalfsvet. Het schijnt ook een voorloper van de bekende frikandel te zijn. In Duitsland is een frikandel overigens een soort platte gehaktbal met uitjes er in verwerkt. 
Lees het hele artikel ‘De gehaktbal’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden