Culinaire Nieuwsbrief editie 18/2015   
« Terug naar het overzicht
Asperges
In vroegere tijden werden asperges vooral gegeten om de geneeskrachtige eigenschappen van de groente. Gezond zijn ze zeker, ze zitten vol vitamine K, C, B1, B2, E en B11 (foliumzuur). Met het eten van asperges verzorg je als het ware je hele lichaam. Maar asperges zijn ook gewoon heel erg lekker.
Lees het hele artikel ‘Asperges’


Spelt
Spelt is een graansoort. De bakker gebruikte het vroeger, toen tarwe nog niet werd gekweekt. Spelt wordt veel als alternatief gebruikt door mensen met een tarweallergie. Toch wordt ervoor gewaarschuwd dat vooral het Nederlandse en Belgische speltmeel wel sporen van tarwe kan bevatten, wat op de lange termijn ongemerkt toch ernstige gevolgen voor de gezondheid kan hebben. Zeker als de spelt door molens is gemalen waar men ook tarwe maalt. De molensteen van authentieke windmolens kan namelijk niet gereinigd worden. Na het malen van tarwe blijven er dus resten achter die in het speltmeel blijven. 
Lees het hele artikel ‘Spelt’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden