Culinaire Nieuwsbrief editie 15/2015   
« Terug naar het overzicht
Hollandse inktvis
De Hollandse inktvis kun je grillen, bakken en braden. Ze is zelfs rauw te eten. Hoewel de Hollandse inktvis het hele jaar door gevangen wordt in de zuidelijke wateren van de Noordzee, is de periode van februari tot en met oktober de beste. Inktvis wordt ’s nachts gevangen door vissers die lange lijnen in het water laten zakken en met licht op het water schijnen. Deze methode, jiggen genaamd, zorgt ervoor dat de inktvis zonder stress en onbeschadigd aan boord kan worden gehaald.
Lees het hele artikel ‘Hollandse inktvis’


Kun je alles leren eten?
Volgens het Vlaamse platform voor wetenschap en technologie Technopolis kun je eigenlijk bijna alles leren eten. We hebben allemaal een aangeboren voorkeur voor zoet en afkeer van bitter. Daar ligt volgens de wetenschappers de evolutie aan ten grondslag: bittere substanties hebben zeer weinig voedingswaarde en in het ergste geval zijn ze dodelijk giftig. Het lichaam reageert meestal spontaan en bliksemsnel als er iets bitters op de tong terecht komt met speeksel en het uitspugen. 
Lees het hele artikel ‘Kun je alles leren eten?’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

    Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
    Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden