Culinaire Nieuwsbrief editie 14/2015   
« Terug naar het overzicht
Traditionele paasgerechten
In deze culinaire nieuwsbrief wijden we niet teveel uit over de eieren en het paasbrood om andere traditionele eetgewoonten ook eens nader te bekijken. Zo is de Judaskrakeling een minder bekende lekkernij met Pasen. De krakeling symboliseert met haar vorm de eeuwigheid want zij laat geen begin en geen einde zien. De vorm van de krakeling staat tevens symbool voor de cyclus van de natuur en in vroegere tijden werd de krakeling nog wel eens afgebeeld als strop voor koning Winter om de komst van de lente te bespoedigen. 
Lees het hele artikel ‘Traditionele paasgerechten’


Een Paasdag zonder vlees?
Welk vlees past nu precies bij Pasen? Je zou kunnen denken aan lamsvlees, kip, kalfsvlees. Maar eigenlijk zou op Aswoensdag en Goede Vrijdag helemaal geen vlees gegeten moeten worden. Katholieken eten vis op vrijdag. In de Goede week wordt gedacht aan het feit dat Jezus aan het kruis stierf. Waarom dat een Goede week wordt genoemd? Omdat men het goede leven van Jezus wil herdenken en niet zijn sterven. Vasten hoort bij het christen zijn. 
Lees het hele artikel ‘Een Paasdag zonder vlees?’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden