Culinaire Nieuwsbrief editie 13/2015   
« Terug naar het overzicht
Gekweekte en wilde heilbot
Heilbot is een vis die het hele jaar door verkrijgbaar is. Bij de visboer vind je voornamelijk de gekweekte soort. In de visserij streeft men ernaar dagelijks zo vers mogelijke vis aan te bieden. Vis is een seizoensproduct en niet het hele jaar door verkrijgbaar. Maar de heilbot, wild of gekweekt, zul je wel het hele jaar over kunnen beschikken. En hoewel de gekweekte variant misschien wat vetter is en iets in smaak inboet, kun je er culinair veel kanten mee op. Je kunt heilbot drogen, roken. Bakken, grillen, frituren en stomen. 
Lees het hele artikel ‘Gekweekte en wilde heilbot’


Polenta
Polenta is van origine een Noord-Italiaans gerecht, gemaakt van griesmeel van maïs. Het werd vroeger alleen door arme mensen gegeten, maar inmiddels is het een traditioneel gerecht dat door iedereen wordt gewaardeerd. In Italië worden hele dorpsfeesten gehouden waarbij het allemaal draait om polenta. Polenta wordt gegeten als basis bij vis, kaas, groenten of tomatensaus. 
Lees het hele artikel ‘Polenta’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden