|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 13/2015 |
 |
« Terug naar het overzicht

 Heilbot is een vis die het hele jaar door verkrijgbaar is. Bij de visboer vind je voornamelijk de gekweekte soort. In de visserij streeft men ernaar dagelijks zo vers mogelijke vis aan te bieden. Vis is een seizoensproduct en niet het hele jaar door verkrijgbaar. Maar de heilbot, wild of gekweekt, zul je wel het hele jaar over kunnen beschikken. En hoewel de gekweekte variant misschien wat vetter is en iets in smaak inboet, kun je er culinair veel kanten mee op. Je kunt heilbot drogen, roken. Bakken, grillen, frituren en stomen. Lees het hele artikel ‘Gekweekte en wilde heilbot’
  Polenta is van origine een Noord-Italiaans gerecht, gemaakt van griesmeel van maïs. Het werd vroeger alleen door arme mensen gegeten, maar inmiddels is het een traditioneel gerecht dat door iedereen wordt gewaardeerd. In Italië worden hele dorpsfeesten gehouden waarbij het allemaal draait om polenta. Polenta wordt gegeten als basis bij vis, kaas, groenten of tomatensaus. Lees het hele artikel ‘Polenta’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- American pancakes met aardbeien
Met eieren,bloem,aardbeien
- Authentiek witbrood
Met bloem,gist,boter
- Rabarbercrumble met advocaatslagroom
Met rabarber,frambozen,eierlikeur
- Fruitige kipsalade voor buffet
Met kipfilet,druiven,yoghurt
- Franse Taartaar
Met kogelbiefstuk,honing,gemberwortel
- Broodje hamburger
Met witte melk bolletjes,rundergehakt,ei
- Wrap filet americain
Met wraps,filet americain,ui
- Mediterrane gevulde ciabatta
Met bloem,rode paprika,Parmezaanse kaas
- Tsjechische Sõpska Salat
Met feta geiten,paprika,komkommer
- Ei a la Henry
Met eieren,doperwtjes-worteltjes,bieslook
| - Gehaktballen
Met rundergehakt,mosterd,ketjap manis
- Roomkaasballetjes
Met roomkaas,sesamzaad,verse kruiden
- Pikant zoete cashewnoten
Met cashewnoten,suiker,chilipoeder
- Aubergine rolletjes
Met auergine,tomaten,eieren
- Rode bieten salade
Met bieten,aardappelen,eieren
- Nasi met speklapjes
Met speklappen,rijst,taugé
- Crepe frisée met bosvruchtensaus
Met bloem,melk,bosvruchten
- Gember-korianderrijst
Met rijst,gember,koriander
- Broccoli-kaastaart
Met hartige taartdeeg,broccoli,kaas
- Peren tarte-tatin met honinghangop
Met bladerdeeg,peren,Griekse yoghurt
|
|
| |