Culinaire Nieuwsbrief editie 12/2015   
« Terug naar het overzicht
Shoarma
Iedereen weet wel wat shoarma is, maar waar komt het oorspronkelijk vandaan? Het is een gerecht uit het Midden-Oosten. Het woord shoarma is een vertaling uit het Turks. Het stamt af van çevirme, wat draaiend betekent. De naam refereert aan het spit waaraan het vlees voor de bereiding van shoarma is geregen. Het spit staat verticaal en draait. Het vlees kan lamsvlees, kip, kalkoen en rundvlees zijn. In Nederland kan het ook varkensvlees zijn. 
Lees het hele artikel ‘Shoarma’


Met stokjes eten
Wij zijn gewend ons eten met mes en vork te doen. In verschillende Aziatische landen eet men met stokjes. Nu zijn er verschillende manieren waarop dat wordt gedaan. Ook zijn er verschillen in Japanse en Chinese eetstokjes. Japanse  eetstokjes zijn gemaakt van gelakt hout (bamboe). Ze lopen spits toe. Voor kinderen zijn de stokjes korter dan voor de volwassene. De vrouwen eten er ook vaker met kortere stokjes. Chinese eetstokjes worden vooral gemaakt van blank hout (bamboe), maar ze kunnen ook van been, steen of metaal zijn gemaakt. 
Lees het hele artikel ‘Met stokjes eten’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden