Culinaire Nieuwsbrief editie 10/2015   
« Terug naar het overzicht
Avocado
Avocado’s groeien aan de advocaatboom. Ze worden ook wel advocaatpeer genoemd, maar hier in Nederland is de benaming avocado gebruikelijker. Avocado is geen groente, maar een groene vrucht welke daarom botanisch wordt gezien als fruit. De vrucht wordt onrijp van de boom gehaald. Hij rijpt pas nadat hij geplukt is. Omdat de avocado romig en vet is, denken veel mensen dat het eten van (veel) avocado niet goed voor de gezondheid is. Het tegendeel is waar. 
Lees het hele artikel ‘Avocado’


Pastrami
Pastrami is gepekeld en gerookt vlees. Het recept komt uit Roemenië, waar het van schapenvlees wordt gemaakt. Later werd er voor de bereiding van pastrami steeds vaker rundvlees gebruikt.  In de tweede helft van de 19e eeuw werd pastrami geïntroduceerd in Amerika door Joodse immigranten uit Roemenië. Het raakte er steeds meer ingeburgerd en tegenwoordig is men er in de Verenigde Staten dol op. Het wordt veel gebruikt als vleesbeleg op sandwiches. 
Lees het hele artikel ‘Pastrami’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden