|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 09/2015 |
 |
« Terug naar het overzicht

 In de winter kiezen we gewoonlijk snel voor typisch Nederlandse groentesoorten. Onze kolen, peulvruchten en knolgewassen vullen goed en geven extra energie. Precies wat je tijdens de gure dagen nodig hebt. Maar je hoeft niet altijd voor Hollands eten te kiezen. In mediterrane landen kennen ze ook koude winters, zeker in de berggebieden. Lees het hele artikel ‘Warme wintermaaltijden’
  De meeste mensen weten wel dat je voedsel niet twee keer invriest. Maar wat is daar nu eigenlijk de reden voor? De meeste mensen denken dat het ten koste gaat van de kwaliteit van de voeding. Maar er steekt meer achter. De kwaliteit van voedselproducten neemt inderdaad af als je het voor de tweede keer invriest. Dat is vooral te danken aan uitdroging en vitamineverlies. Maar de belangrijkste reden om het niet te doen, zou moeten zijn: het is onveilig voor de gezondheid! Lees het hele artikel ‘Ingevroren waar(de)’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
| - Panini met ham en paprika
Met witbrood,rode paprika,gekookte ham
- Appel kruimeltaart met gele room
Met bloem,eidooiers,appels
- Gevulde kalkoenrolletjes uit de oven
Met kalkoen schnitzels,mozzarella,geroosterde paprika
- Vruchtensmoothie
Met appel,kiwi,kumquats
- Simpele Dan Dan noedels
Met woknoedels,gehakt,oosterse groentenmix
- Vanilletulband met chocolade
Met bloem,vanille vla,pure chocolade
- Chinese basissaus
Met gedroogde zwarte pruimen,Hoisin saus,water
- Kip Teriyaki met noedels
Met kipfilet,Teriyaki saus,noedels
- Rode vruchtensaus
Met fruit diepvries,kersensap,maizena
- Kipfilet/spekrolletjes
Met kipfilet,ontbijtspek,kaas
|
|
| |