Culinaire Nieuwsbrief editie 09/2015   
« Terug naar het overzicht
Warme wintermaaltijden
In de winter kiezen we gewoonlijk snel voor typisch Nederlandse groentesoorten. Onze kolen, peulvruchten en knolgewassen vullen goed en geven extra energie. Precies wat je tijdens de gure dagen nodig hebt. Maar je hoeft niet altijd voor Hollands eten te kiezen. In mediterrane landen kennen ze ook koude winters, zeker in de berggebieden. 
Lees het hele artikel ‘Warme wintermaaltijden’


Ingevroren waar(de)
De meeste mensen weten wel dat je voedsel niet twee keer invriest. Maar wat is daar nu eigenlijk de reden voor? De meeste mensen denken dat het ten koste gaat van de kwaliteit van de voeding. Maar er steekt meer achter. De kwaliteit van voedselproducten neemt inderdaad af als je het voor de tweede keer invriest. Dat is vooral te danken aan uitdroging en vitamineverlies. Maar de belangrijkste reden om het niet te doen, zou moeten zijn: het is onveilig voor de gezondheid!
Lees het hele artikel ‘Ingevroren waar(de)’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden