Culinaire Nieuwsbrief editie 07/2015   
« Terug naar het overzicht
Carnaval en worstenbroodjes
In Brabant vieren ze Carnaval. Het feest barst los op zondag 15 februari en duurt officieel drie dagen, dus tot en met dinsdag. Het Brabantse worstenbroodje is verbonden met het feest. Het is een echte Brabantse specialiteit. Een worstenbroodje is een langwerpig rond broodje, gemaakt van een luxe witbrooddeeg en het wordt gevuld met gehakt. In Brabant eten ze het broodje vooral tijdens carnaval, maar ook na de mis in de kerstnacht. Je kunt het broodje zowel koud als warm eten. 
Lees het hele artikel ‘Carnaval en worstenbroodjes’


Carnaval eten & drinken
Wat eten we nu zoal op het Carnavalsfeest? Het Brabantse worstenbroodje hebben we in deze nieuwsbrief al uitvoerig besproken. En eerlijk gezegd zien veel mensen het Carnavalsfeest vooral als een groot zuipfestijn,  waarbij het drie dagen maatschappelijk geoorloofd is je helemaal vol te laten lopen met bier en wijn. Helemaal alcoholvrij moet je het misschien ook niet willen, want wat is het Carnavalsfeest zonder een biertje?
Lees het hele artikel ‘Carnaval eten & drinken’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden