Culinaire Nieuwsbrief editie 05/2015   
« Terug naar het overzicht
Pekingeend
Pekingeend is een gerecht uit China. Het wordt al eeuwenlang gegeten in de Chinese hoofdstad, Peking, vandaar de naam. Eeuwenlang geleden werd de geroosterde eend alleen voorgeschoteld voor de keizerlijke familie, maar tegenwoordig kun je dit traditionele gerecht bij elke Chinees op de hoek bestellen. Pekingeend wordt speciaal voor de consumptie gefokt. Hieronder lees je hoe. 
Lees het hele artikel ‘Pekingeend’


De basisbereiding van een kaasfondue
Een kaasfondue kan gemaakt worden van alle soorten kaas. Je kunt er vele recepten voor raadplegen. De kaas geeft de smaak aan de fondue en zoveel kazen er zijn, zoveel smaken. Niet alleen de smaak is belangrijk. Zo heeft iedere kaassoort ook een eigen smeltgedrag. Een Emmentaler trekt bijvoorbeeld draden. Welke kaas je ook kiest, voor een fondue moet de kaas eerst geraspt worden om hem vlot een makkelijk te laten smelten. 
Lees het hele artikel ‘De basisbereiding van een kaasfondue’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden