Culinaire Nieuwsbrief editie 03/2015   
« Terug naar het overzicht
Een volwaardige maaltijdsoep
De maaltijdsoep is een makkelijk en meestal goedkoop gerecht. Maar kan soep eigenlijk wel een volwaardige maaltijd zijn? Dat kan wel, mits de ingrediënten voldoen aan de regels van de Schijf van Vijf. Dat houdt in dat je een soep pas volwaardige voeding kunt noemen als het water, groenten, aardappelen of graanproducten, vlees/vis/eieren of vleesvervangers bevat. Door wat vlees, vis, of gevogelte aan een soep toe te voegen, kom je dus al een heel eind. 
Lees het hele artikel ‘Een volwaardige maaltijdsoep’


De bitterbal, een Hollandse uitvinding uit vervlogen tijden
De bitterbal is een typisch Nederlandse snack. Het ontstaan van de bitterbal moet worden gezocht rond 1783, getuige een zinken druk uit die tijd waarop een handgetekende bitterbal wordt afgebeeld naast de zin ‘Treck in den Schneck’.  Het waren waarschijnlijk echter de Batavieren, zij woonden 200 jaar voor Christus in Nederland, die de bitterbal hebben bedacht. Zij maakten van restjes vlees, voornamelijk ossenvlees, met vet en brood kleine ballen, die zij makkelijk mee op jacht konden nemen om de honger zo nu en dan te stillen. 
Lees het hele artikel ‘De bitterbal, een Hollandse uitvinding uit vervlogen tijden’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden