Culinaire Nieuwsbrief editie 02/2015   
« Terug naar het overzicht
Kaneel
Kaneel wordt in de Europese keuken vooral gebruikt in zoete gerechten. Kaneel wordt gewonnen uit de binnenbast van de scheuten van de kaneelboom. Deze binnenbast is erg dun, een rolletje pijpkaneel bestaat uit meerdere laagjes. Echte kaneel wordt ook wel Ceylonkaneel genoemd. Cassia is familie van Ceylonkaneel. Het komt van de cassiaboom. Kaneelpoeder wordt vooral gemaakt van cassia. Ceylonkaneel en cassia zijn aan elkaar verwante soorten, maar ze zijn niet hetzelfde.
Lees het hele artikel ‘Kaneel’


De jachtschotel
Het klinkt als een schotel die bereid is met vlees van de jacht: de jachtschotel. Is dat ook zo? Het is niet bekend hoe de naam jachtschotel een algemeen begrip is geworden. Want in een jachtschotel gaat niet alleen wild. Er zijn vele vleessoorten die in een traditionele jachtschotel verwerkt kunnen worden. Eigenlijk is de jachtschotel ontstaan (zoals zoveel gerechten) uit een soort armoede. Het waren namelijk de restjes vlees die als het ware verstopt werden onder een laag gekookte aardappelen en hiermee een stevige kost voor winterse dagen waren.
Lees het hele artikel ‘De jachtschotel’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden