Culinaire Nieuwsbrief editie 47/2014   
« Terug naar het overzicht
Koken met Grimbergen bier
Grimbergen is bier dat is verbonden met een abdij. In 1128 bouwde de Heilige Norbertus in het Belgische Brabant een abdij voor de kloosterorde der Norbertijnen. Om geld binnen te halen, leerden de paters de kunst van het brouwen. De abdij van Grimbergen is verschillende keren verwoest door branden, maar steeds weer opnieuw opgebouwd. Het recept voor het bier is altijd bewaard gebleven.
Lees het hele artikel ‘Koken met Grimbergen bier’


Dragon
Verse dragon lijkt in Nederland moeilijk verkrijgbaar. Soms tref je het aan bij de beter gesorteerde groenteboer. In de supermarkt zul je het waarschijnlijk niet vinden. Dat is eigenlijk best een beetje vreemd, want het kruid wordt veel gebruikt in de Franse keuken. Het kruid heeft een bittere, peperachtige anijssmaak. Klassieke sauzen zoals de bearnaise kan niet zonder, maar dragon is ook favoriet in vinaigrettes en mosterd.
Lees het hele artikel ‘Dragon’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden