Dragon   
« Terug naar de nieuwsbrief
Verse dragon lijkt in Nederland moeilijk verkrijgbaar. Soms tref je het aan bij de beter gesorteerde groenteboer. In de supermarkt zul je het waarschijnlijk niet vinden. Dat is eigenlijk best een beetje vreemd, want het kruid wordt veel gebruikt in de Franse keuken. Het kruid heeft een bittere, peperachtige anijssmaak. Klassieke sauzen zoals de bearnaise kan niet zonder, maar dragon is ook favoriet in vinaigrettes en mosterd.

Dragon is afkomstig uit Centraal-Azië. Het wordt al sinds de middeleeuwen in de keuken gebruikt in West-Europa. In de Franse keuken is het kruid onmisbaar vanwege een aantal klassieke gerechten. Daarbij is het kruid onderdeel van de fines herbes (oorspronkelijk een samenstelling van dragon, bieslook, kervel en peterselie) om soep, eieren en boter op smaak te brengen. Dragon is een plant die 50 centimeter hoog kan worden. De blaadjes zijn smal en speervormig. Ruik er eens aan en je zult al snel de scherpe geur kunnen waarnemen. Het kruid heeft een bijzonder sterk aroma. Als het je lukt, koop dat bij voorkeur verse dragon, want de droge dragon kan als snel het aroma van de andere ingrediënten overheersen. Mocht je verse dragon bemachtigd hebben, bewaar dan wat van het kruid in de vriezer. Het kruid laat zich goed invriezen. Verse dragon smaakt heerlijk bij eieren, vis, schelpdieren, kip, kalkoen en in sauzen. Hak de blaadjes fijn en strooi ze over en door de gerechten. Dragon is ook bekend onder de naam drakenkruid en slangenkruid. Deze namen dankt het kruid aan een oud bijgeloof, dat dragon zou helpen tegen slangenbeten.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden