Koken met Grimbergen bier   
« Terug naar de nieuwsbrief
Grimbergen is bier dat is verbonden met een abdij. In 1128 bouwde de Heilige Norbertus in het Belgische Brabant een abdij voor de kloosterorde der Norbertijnen. Om geld binnen te halen, leerden de paters de kunst van het brouwen. De abdij van Grimbergen is verschillende keren verwoest door branden, maar steeds weer opnieuw opgebouwd. Het recept voor het bier is altijd bewaard gebleven.

De ingrediënten van destijds zijn eeuwenlang geheim gehouden. De abdij van Grimbergen bestaat nog steeds. Er zijn ook nog steeds broeders aanwezig. Grimbergen is een Belgisch abdijbier met een lange geschiedenis en wie in de buurt van Grimbergen komt, moet er zeker eens het abdijmuseum bezoeken. Het museum vertelt het verhaal over de Heilige Norbertus en de abdij. Je leert er de betekenis van  het bier in de Middeleeuwen kennen en natuurlijk zijn er voorwerpen en afbeeldingen uit de geschiedenis te bezichtigen. Tegenwoordig kun je verschillende soorten Grimbergen bier bij de slijterij kopen. Grimbergen Blond is een licht fruitig bier met een zoet-bittere smaak. Grimbergen Dubbel is een zoet-bitter bier met tonen van karamel. Het is een rijk bier met dubbele gisting. Grimbergen Trippel is met een alcoholpercentage van 9 procent een wat zwaarder bier met een bitter-zoete, pittige, volronde smaak. Aan het bier is kandijsuiker en een mengelijk van zachte en bittere hopsoorten toegevoegd. Iets minder zwaar, maar toch een alcoholpercentage van 8 procent heeft het Grimbergen Goud 8° bier. Het is verrijkt met aromatische hop, wat een verfijnde bitterheid aan de smaak geeft. Grimbergen Optimo Bruno heeft een alcoholpercentage van 10 procent. Het bier heeft een volle, krachtige en alcoholische afdronk. Grimbergen kun je natuurlijk zo drinken, maar het bier smaakt ook heerlijk in diverse bereidingen.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden