Kaas van Hollandse geiten   
« Terug naar de nieuwsbrief
Hollandse halfharde geitenkaas is een gezond product wat helemaal past in de vraag naar eerlijke, duurzame en gezonde voeding. Hollandse geitenkaas is lactosearm en er worden geen kleurstoffen aan toegevoegd. Omdat er steeds meer vraag is naar (Hollandse) geitenkaas, is de melkgeitenhouderij in Nederland de laatste 10 jaar sterk gegroeid.

Geitenmelk bestaat voor ongeveer 87 procent uit water en 13 procent uit droge stof, dat opgebouwd is uit vetten, eiwitten, lactose (melksuiker) en zouten. Het bevat vier keer zoveel vitamine A en twee keer zoveel vitamine D dan koemelk. Door de eiwitsamenstelling kan geitenmelk een alternatief bieden voor klachten als koemelkallergie, astma, eczeem, migraine en darm en gewrichtsklachten. Geitenkaas heeft een witte kleur omdat geiten caroteen uit de voeding omzetten in een kleurloze vitamine A. Geitenkaas is ook lichter verteerbaar vanwege de kleinere vetzuurmoleculen in geitenmelk. Er zijn verschillende soorten geitenkaas, aangeduid als blauw, wit, vers en halfhard, van jong tot zeer oud. In de verse en halfharde soorten, worden weer varianten op de markt gebracht waarbij andere ingrediënten zijn toegevoegd, zoals kruiden. Geitenmelk wordt op de boerderij of in de zuivelfabriek verwerkt tot kaas. Jonge geitenkaasjes kunnen al na 2 weken rijping worden gegeten. Hoe ouder het kaasje, des te sterker de smaak. Het carprinezuur in geitenmelk geeft het de speciale geur en typische geitensmaak. Je kunt met geitenkaas veel culinaire kanten op. Het smaakt prima in sauzen, in de kaasfondue en bij (lams-)vlees. Het combineert goed met fruitsoorten, zoals appel of kruiden, zoals munt. Geitenkaas misstaat bovendien ook niet op een kaasplankje. Lekker met een glaasje port.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden