Culinaire Nieuwsbrief editie 45/2014   
« Terug naar het overzicht
Laurier
De koude dagen komen er weer aan en wat smaakt het stoofvlees dan weer lekker. Nu gaat er in veel stoofpotten laurierblad. Het is een smaakmaker in vlees- en groentegerechten en in soepen en sauzen. Je kunt de gedroogde blaadjes in de supermarkt kopen. Maar je kunt ze ook zelf oogsten van de laurierboom, die veel als haag wordt gebruikt: de Laurus nobilis. Droog de takken waaraan de blaadjes zitten in de schaduw om de groene kleur te behouden, in droge lucht in een goed geventileerde ruimte. Gedroogde kruiden hebben vaak een sterke, maar minder verfijnde smaak dan verse kruiden, maar voor laurier geldt dat ze een scherpere smaak afgeeft na het drogen.
Lees het hele artikel ‘Laurier’


Nachtschade
Tot de nachtschade familie behoort een plantenfamilie met wel 1500 tot 1700 soorten. Er zitten bekende en eetbare soorten tussen, zoals de aardappel, tomaat, paprika, rode pepers en aubergine. De naam nachtschade is waarschijnlijk gekomen omdat sommige bloemen uit deze familie ’s avonds gaan geuren en de schade verwijst naar de giftige eigenschappen van sommige planten uit deze familie.
Lees het hele artikel ‘Nachtschade’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden