Culinaire Nieuwsbrief editie 43/2014   
« Terug naar het overzicht
Vette vis
Nederlanders zijn geen grote viseters. Er wordt in ons land gemiddeld niet vaker dan 3 keer per maand vis gegeten volgens het Voedingscentrum. Dat is jammer zeggen ze daar, want vis bevat bijzonder gezonde vetten: de omega-3 visvetzuren. Deze vetten zijn goed voor hart- en bloedvaten, het gehoor en de hersenen. Het voedingscentrum raadt daarom iedereen aan minstens twee keer per week vis op tafel te zetten, en het liefst een daarvan in de vorm van een vette vissoort.
Lees het hele artikel ‘Vette vis’


Nootmuskaat
In Nederland zijn we dol op nootmuskaat. We gebruiken de specerij vooral op groenten, zoals bloemkool, sperziebonen of spruitjes. Nootmuskaat smaakt heerlijk in combinatie met room of roomboter. Nootmuskaat geeft een lichtzoet accent aan een gerecht en smaakt erg goed in romige sauzen, zoals bechamelsaus of kaassaus.
Lees het hele artikel ‘Nootmuskaat’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden