|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 43/2014 |
 |
« Terug naar het overzicht

Nederlanders zijn geen grote viseters. Er wordt in ons land gemiddeld niet vaker dan 3 keer per maand vis gegeten volgens het Voedingscentrum. Dat is jammer zeggen ze daar, want vis bevat bijzonder gezonde vetten: de omega-3 visvetzuren. Deze vetten zijn goed voor hart- en bloedvaten, het gehoor en de hersenen. Het voedingscentrum raadt daarom iedereen aan minstens twee keer per week vis op tafel te zetten, en het liefst een daarvan in de vorm van een vette vissoort.
Lees het hele artikel ‘Vette vis’

In Nederland zijn we dol op nootmuskaat. We gebruiken de specerij vooral op groenten, zoals bloemkool, sperziebonen of spruitjes. Nootmuskaat smaakt heerlijk in combinatie met room of roomboter. Nootmuskaat geeft een lichtzoet accent aan een gerecht en smaakt erg goed in romige sauzen, zoals bechamelsaus of kaassaus.
Lees het hele artikel ‘Nootmuskaat’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Katkat (Azerbaycan)
Met aardappelen,gehakt,kaas
- Kidneybonen salade
Met kidneybonen,rode kool,wortelen
- Lasagne met andijvie
Met lasagne bladen,andijvie,tomatenblokjes blik
- Bieten salade (Azerbaijan)
Met biet,mayonaise,noten
- Brownies to die for
Met bloem,cacaopoeder,eieren
- Spaghetti di Mama
Met spaghetti,katenspek,gehakt
- Spek uit de oven
Met spek,whiskey of cognac,tomatenpuree
- Zuurkoolquiche
Met bladerdeeg,zuurkool,rookworst
- Rundvlees in oestersaus
Met rundvlees,peultjes,Japanse rijstwijn
- Zuurkoolschotel
Met zuurkool,gehakt half-om-half,salami
| - Zoete stoofkarbonade met uien
Met schouderkarbonade,ontbijtkoek,boter
- Russische salade
Met aardappelen,doperwten,wortels
- Hartige Italiaanse cupcakes
Met zelfrijzend bakmeel,ricotta,pijnboompitten
- Stamppotje Hawaï
Met aardappelen,kool,vruchten blik
- Home-made mayonaise
Met eieren,azijn,mosterd
- Warme aardappelsalade
Met aardappelen,ontbijtspek,peterselie
- Cervelaat roomkaasflapjes
Met cevelaat,bladerdeeg,roomkaas
- Malteser Cake
Met Maltesers,biscuitjes,chocolade
- Appelcrumble met kaneelijs
Met appels,bloem,boter
- Jachtschotel
Met rundvlees,gerookte spekreepjes,rode wijn
|
|
| |