Culinaire Nieuwsbrief editie 42/2014   
« Terug naar het overzicht
Wat is wild
Wild is een verzamelnaam van dieren die in de vrije natuur leven. Ze jagen zelf hun voedsel na en moeten daar dus inspanning voor leveren. Het vlees is normaliter mager, maar in de herfst wordt een wintervoorraad aangelegd om de winter goed door te kunnen komen. Daarom is het vlees van wild tijdens het jachtseizoen vaak wat vetter. De exacte jachtperiode is voor de verschillende wildsoorten anders.
Lees het hele artikel ‘Wat is wild’


Bereidingstechnieken wild vlees
Nu het jachtseizoen is geopend, is het makkelijk om aan vers wild vlees te komen. Maar hoe bereid je dit exclusieve vlees? Vroeger was het gewoon om wild in een kuil in de grond te braden, in een omhulsel van modder of klei. In sommige delen van India bereiden ze het vlees nog precies op dezelfde wijze. In Nederland bereiden we wild voornamelijk in een braadpan of in de oven. Het lijkt eenvoudig om vlees in de oven te bereiden, maar wild heeft de neiging snel uit te drogen. Het is dan ook belangrijk om het vlees regelmatig met vocht te bedruipen om uitdroging te voorkomen.
Lees het hele artikel ‘Bereidingstechnieken wild vlees’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden