Culinaire Nieuwsbrief editie 40/2014   
« Terug naar het overzicht
Saffraan
Saffraan wordt gewonnen uit de saffraankrokus, een paarse bloem, die de eerste dag van de bloei wordt geoogst met de hand. Uit de bloem worden drie stampers getrokken. Het bovenste, rode gedeelte van die stampers is saffraan. De stampers worden gedroogd en daarna licht geroosterd. Omdat dit alles handmatig wordt gedaan, kun je nu je wel voorstellen dat saffraan zo kostbaar is. Om 1 kilo saffraan te kunnen oogsten, zijn 100.000 tot 150.000 bloemen nodig. Gelukkig is slechts een kleine hoeveelheid nodig.
Lees het hele artikel ‘Saffraan’


Gember
Gember blijkt  een van de meest geconsumeerde specerijen in de wereld te zijn. Het heeft een lichtgele kleur, het heeft een scherpe smaak en het wordt gewonnen uit de wortelstok van de gemberplant. In China gebruiken ze hem al eeuwen, maar in Europa leerden we hem pas in de twaalfde eeuw kennen. Het schijnt dat ontdekkingsreiziger Marco Polo het uit China naar Venetië heeft meegenomen.
Lees het hele artikel ‘Gember’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden