Culinaire Nieuwsbrief editie 38/2014   
« Terug naar het overzicht
Hotdogs
Een hotdog was vroeger de Frankfurter knakworst. De hele wereld kent hem wel en ieder land heeft zo zijn eigen versie. In Nederland is een hotdog een wat grotere knakworst tussen een zacht broodje met een zachte mosterdmayonaise saus. Er bestaan ook luxe uitvoeringen, dan wordt de hotdog wat meer aangekleed met uitjes, ketchup, augurk, zuurkool en je ziet ze ook met een plakje kaas. In Limburg is er een speciale variant. Ze eten er de Limburgse hotdog, een zacht broodje met komkommer, augurk, mayonaise, een warme knakworst met daarover een laagje zuurvlees.
Lees het hele artikel ‘Hotdogs’


Broccoli
Broccoli is een heerlijke groente die het hele jaar door verkrijgbaar is. Ze is familie van de bloemkool. De smaak van broccoli lijkt ook wel wat op die van de bloemkool, maar is toch fijner en pittiger. Oorspronkelijk komt deze groente uit de landen rond de Middellandse zee. Hier eet men ook de bladeren van broccoli, maar wij Nederlanders eten eigenlijk alleen de gesloten bloemknoppen. De groente is rijk aan vitamines en mineralen en bovendien is het een slanke groente. Een normale portie broccoli levert niet meer dan 34 calorieën.
Lees het hele artikel ‘Broccoli’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden