|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 36/2014 |
 |
« Terug naar het overzicht

Het seizoen voor ansjovis loopt van september tot mei. Het is een klein visje, dat wel eens verward wil worden met een sardine. En hoewel de ansjovis tot een zeer grote familie behoort, de sardine hoort daar niet bij! Ansjovis komt vooral in het zuiden van Europa voor, maar als de temperatuur van het zeewater stijgt, zwemt de vis ook nog wel in het Noorden rond. In Nederland wordt de ansjovis ook bevist, maar niet het hele jaar door. Je kunt verse ansjovis het best consumeren in de periode vanaf nu (september) tot en met mei. Let op de versheid, koop geen ansjovis waarvan de kop roodgekleurd is en het buikje kapot is.
Lees het hele artikel ‘Ansjovis’

Een koud buffet biedt vele voordelen, het is makkelijk en met de juiste ingrediënten neemt het samenstellen ervan weinig tijd in beslag. Een koud buffet heeft een groot aantal, zo niet allemaal koude gerechten. Vlees kun je ook koud eten. De rollade is bijvoorbeeld zeer geschikt voor het buffet. Koud vlees past overigens ook prima in een caloriearm dieet. Over het algemeen is koud vlees namelijk mager. Gooi daarom resten vlees van de vorige dag niet weg. De volgende dag kun je er nog veel lekkers mee maken.
Lees het hele artikel ‘Koud vlees’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
| - Zalm met geitenkaas uit de oven
Met zalm,geitenkaas,Italiaanse kruiden
- Pompoensiroop
Met pompoen,suiker,kruidnagels
- Griekse salade
Met komkommer,feta,zwarte olijven
- Hongaarse herdersgoulash
Met runderpoulet,paprikas,uien
- Pompoenlikeur
Met pompoen,wodka,kaneelstokje
- Magere kipkerrie
Met kipfilet,champignons,prei
- Eenvoudige tomatensoep
Met tomaten,tomatenpuree,groentebouillonblokjes
- Aardappelrondjes in de oven
Met aardappelen,ui,ei
|
|
| |