Culinaire Nieuwsbrief editie 34/2014   
« Terug naar het overzicht
Tips voor een geslaagde aardappelsalade
Een heerlijke, frisse aardappelsalade smaakt goed bij een picknick, barbecue of gegrilde gerechten en buffet op zomerse dagen. Gebruik bij voorkeur een stevige, vastkokende aardappelsoort (Charlotte bijvoorbeeld). Kook de aardappelen gaar, maar laat ze niet uiteen vallen. Laat de aardappelen goed uitdampen en afkoelen voordat je de overige ingrediënten toevoegt.
Lees het hele artikel ‘Tips voor een geslaagde aardappelsalade’


Mosterd
Mosterd is een pasta van fijngewreven mosterdzaad, waaraan water, azijn en specerijen zijn toegevoegd. Het wordt gebruikt als smaakmaker. De Egyptenaren zijn de eersten waarvan het bekend is dat zij op mosterdzaadjes kauwden en niet zozeer om de smaak, maar om de spijsvertering te bevorderen. De mosterd, zoals wij hem eten, zou door de Grieken zijn bedacht, hoewel er enige discussie is of de Chinezen al daarvoor bekend waren met de mosterd(pasta).  In ieder geval werd mosterd vooral gebruikt om medicinale redenen. Het zou bijvoorbeeld helpen tegen reumatische aandoeningen.
Lees het hele artikel ‘Mosterd’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden