Tips voor een geslaagde aardappelsalade   
« Terug naar de nieuwsbrief
Een heerlijke, frisse aardappelsalade smaakt goed bij een picknick, barbecue of gegrilde gerechten en buffet op zomerse dagen. Gebruik bij voorkeur een stevige, vastkokende aardappelsoort (Charlotte bijvoorbeeld). Kook de aardappelen gaar, maar laat ze niet uiteen vallen. Laat de aardappelen goed uitdampen en afkoelen voordat je de overige ingrediënten toevoegt.

Een aardappelsalade kan op verschillende manieren bereid worden. Iedereen doet het op zijn of haar eigen manier en vaak worden recepten generaties lang door de familie overgenomen. De meeste dressings voor een aardappelsalade worden op basis van mayonaise gemaakt, maar je kunt ook (zure) room of crème fraîche gebruiken. Je maakt een dressing slanker met behulp van een light product, bijvoorbeeld een dressing op basis van yoghurt of kwark in plaats van mayonaise. Nog magerder wordt hij met een azijn dressing. Je kunt een aardappelsalade tot wel een dag van tevoren maken, maar let op of dat ook voor de overige toevoegingen geldt. Als je bijvoorbeeld komkommer in je salade wilt, dan kun je deze beter kort voor het serveren toevoegen. Er komt anders teveel vocht uit de komkommer, waardoor de salade waterig wordt. Toch is het wel zo lekker om de verschillende toevoegingen wat langer de tijd te geven om ‘in te trekken’. Geef de smaken dan ook daartoe minimaal een half uur de kans in de koelkast en haal de salade een half uur voor het serveren uit de koeling. Je moet een aardappelsalade ook weer niet te koud serveren. Wanneer je augurken of zilveruitjes aan de salade wilt toevoegen, beperk dan het gebruik van azijn in de dressing (of laat de azijn helemaal weg). In een aardappelsalade smaken uitgebakken spekblokjes erg goed. Een koude aardappelsalade combineert ook prima met hardgekookt ei.

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden