Culinaire Nieuwsbrief editie 33/2014   
« Terug naar het overzicht
Groentesapjes maken
Begin de dag goed met een fruit- en/of groentesapje. Het is een hele gezonde manier om meteen veel vitaminen binnen te krijgen. Bovendien geven verse groentesapjes of fruitsapjes je direct goede energie. De voedingstoffen kunnen namelijk direct in je lichaam opgenomen worden, zonder dat het er moeite voor hoeft te doen.  Groentesap maak je door de groenten te centrifugeren in een sapcentrifuge of een slowjuicer. Het is een eenvoudige manier om alleen het sap uit de groente te halen. De vezels blijven achter in de centrifuge.
Lees het hele artikel ‘Groentesapjes maken’


Zeezout
Zout is een smaakmaker en wordt in de hele wereld in de keuken als zodanig gebruikt. Daarnaast is het ook een belangrijk conserveermiddel. Iedereen weet dat een teveel aan zout schadelijk is voor het lichaam. Gebruik zout dan ook met mate of gebruik een alternatief. Een mens heeft niet meer dan 1,5 gram zout per dag nodig. Het zit al in veel industriële voedingsproducten. Zout is een chemische combinatie van natrium en chloor. Op zichzelf zijn dit agressieve stoffen, maar in combinatie heffen ze elkaars werking op.
Lees het hele artikel ‘Zeezout’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden