Culinaire Nieuwsbrief editie 32/2014   
« Terug naar het overzicht
Rozemarijn
Grillgerechten en Mediterrane gerechten vragen vaak om toevoeging van rozemarijn. Rozemarijn is een kruid met een krachtige geur die doet denken aan naaldhout, hars en salie. Rozemarijn is een naam afgeleid van het Latijnse ‘Ros Marinus’ wat betekent: dauw van de zee. Waarschijnlijk refereert dat aan de veerkracht van de plant die zowel op arme grond als droogte toch goed weet te overleven. Het kruid groeit daarbij van oorsprong vooral langs de kust van de landen langs de Middellandse Zee.
Lees het hele artikel ‘Rozemarijn’


Gezond zomerfruit
De zomer brengt lekker fruit voort. Welk fruit? Het zijn de aardbeien, frambozen, bessen en perziken. Ze smaken heerlijk sappig en zoet op dit moment en ze zitten bomvol vitamines. Zonde om er niets mee te doen: je zou ze elke dag kunnen eten en verwerken in gerechten, toetjes, gebak of gewoon puur als tussendoortje snoepen.
Lees het hele artikel ‘Gezond zomerfruit’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden