|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 32/2014 |
 |
« Terug naar het overzicht

Grillgerechten en Mediterrane gerechten vragen vaak om toevoeging van rozemarijn. Rozemarijn is een kruid met een krachtige geur die doet denken aan naaldhout, hars en salie. Rozemarijn is een naam afgeleid van het Latijnse ‘Ros Marinus’ wat betekent: dauw van de zee. Waarschijnlijk refereert dat aan de veerkracht van de plant die zowel op arme grond als droogte toch goed weet te overleven. Het kruid groeit daarbij van oorsprong vooral langs de kust van de landen langs de Middellandse Zee.
Lees het hele artikel ‘Rozemarijn’

De zomer brengt lekker fruit voort. Welk fruit? Het zijn de aardbeien, frambozen, bessen en perziken. Ze smaken heerlijk sappig en zoet op dit moment en ze zitten bomvol vitamines. Zonde om er niets mee te doen: je zou ze elke dag kunnen eten en verwerken in gerechten, toetjes, gebak of gewoon puur als tussendoortje snoepen.
Lees het hele artikel ‘Gezond zomerfruit’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Gevulde portobello's met kaas
Met portobellos,blauwaderkaas,roomkaas
- Romige kippensoep
Met kipfilet,kookroom,prei
- Appel-honingspread
Met appel,honing,magere kwark
- Komkommer-wortelspread
Met komkommer,wortelen,magere kwark
- Huub's spannend ovengerecht
Met krielaardappelen,kipkarbonade,courgette
- Bonengratin met karbonade
Met sperziebonen,karbonade,ontbijtspek
- De echte pesto
Met basilicum,parmezaanse kaas,pijnboompitten
| - Pasta met aubergine en ricotta
Met penne,aubergine,ricotta
- Lasagne met zalm en spinazie
Met spinazie,gerookte zalm,lasagnebladen
- Piccolo pizza's
Met shoarmabroodjes,mozzarella,tomatenpuree
- Appelflappen
Met bladerdeeg,appels,rozijnen
- Wentelteefjes
Met witbrood,melk,boter
- Kippendij met citroen
Met kip,citroen,honing
- Exotisch gekookte mosselen
Met mosselen,soepgroente,witte wijn
- Poffertjesspiesje met aardbeien
Met poffertjes,aardbeien,hazelnootpasta
- Hamburger broodje
Met bladerdeeg,hamburgers,ei
- Kruidenboter
Met boter,Provençaalse kruiden,knoflook
|
|
| |