Culinaire Nieuwsbrief editie 30/2014   
« Terug naar het overzicht
Bloemkool
Bloemkool is een van de meest populaire groenten in Nederland. Het is een koolsoort, die bestaat uit groene stengels met witte bloemknoppen. Tegenwoordig worden er veel rassen gekweekt, waaronder de groene de meest bekende is. Maar er zijn ook paarse en oranje rassen. De witte bloemkool blijft mooi wit omdat hij tijdens de groei is afgedekt met blad. De groene bloemkool wordt voor de groene kleur meer aan het zonlicht blootgesteld.
Lees het hele artikel ‘Bloemkool’


Let op het etiket
Consumenten worden slimmer en willen weten wat er in producten zit. E-nummers hebben een slechte reputatie, want ze worden algemeen beschouwd als ongezond. E-nummers zijn additieven (toegevoegde stoffen) die zijn goedgekeurd voor gebruik binnen de Europese Unie. Met andere woorden, ze zijn gecontroleerd en veilig bevonden. E-nummers worden gebruikt om de eigenschappen van producten te verbeteren en de houdbaarheid te verlengen. Ze bestaan vooral uit conserveermiddelen en kleurstoffen.
Lees het hele artikel ‘Let op het etiket’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

    Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
    Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden