|
 | Culinaire Nieuwsbrief editie 29/2014 |
 |
« Terug naar het overzicht

Wat is er nu niet verfrissender op een warme zomerdag dan een waterijsje? Het mooie is dat ze nog eenvoudig te maken zijn ook. Buiten een vriezer en ijsvormpjes heb je er nog maar weinig voor nodig. De simpelste manier om een waterijsje te maken is met limonade en water. Het is ook leuk voor kinderen om zelf waterijsjes te maken.
Lees het hele artikel ‘Waterijs maken’

Om een picknick goedgeslaagd te volbrengen is er meer nodig dan een picknickmand, gevuld met lekkers. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat de picknick probleemloos verloopt. Er kunnen namelijk nogal wat zaken roet in het buiten eten strooien. Het weer kan omslaan, de mieren kunnen voor overlast zorgen of je brood is geplet onderin de mand.
Lees het hele artikel ‘Tips voor een picknick op een warme zomerdag’
 Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!
- Schuim-ijstaartjes met bessen
Met aalbessen,meringue,slagroom
- Gegratineerde kip in tomatensaus
Met kip,ontbijtspek,cherrytomaten
- Mozzarella-spekhapjes
Met mozzarella,spek,pesto
- Schol uit de oven
Met scholfilet,ui,tomatenblokjes
- Amerikaanse barbecuesaus
Met
- Amerikaanse barbecuesaus
Met bourbon wisky,gezeefde tomaten,worcestershiresauce
- Brownietrifle
Met brownies,blauwe bessen,aardbeien
- Sperziebonen met romaatjes
Met sperziebonen,tomaatjes,sjalot
- Bbq-kruidenolie
Met Olie,Tijm,Rozemarijn
- Zalm met romige komkommer
Met zalmfilet,aardappel,komkommer
| - Sinaasappeldressing
Met limoensap,sinaasappelsap,gemberwortel
- Rozemarijnzout
Met rozemarijn,peperkorrels,zeezout
- Knoflookvinaigrette
Met witte wijnazijn,knoflook,olijfolie
- Klassieke vinaigrette
Met witte wijnazijn,dijonmosterd,olijfolie
- Tomatenvinaigrette
Met rode wijnazijn,tomaten,knoflook
- Kruidenvinaigrette
Met witte wijnazijn,sjalotten,kruiden
- Marinade-ketjap
Met ketjap manis,koriander,komijn
- Marinadecurry
Met limoen,tandooripasta,kokosmelk
- Marinade van saffraan
Met saffraan,citroensap,honing
- Courgettefritter
Met ui,knoflook,zelfrijzend bakmeel
|
|
| |