Culinaire Nieuwsbrief editie 28/2014   
« Terug naar het overzicht
Mosselfabeltjes en - weetjes
Rondom de mossel en het eten van de mossel worden nog wel eens wat beweringen gedaan. Niet alles klopt daarvan. In deze nieuwsbrief zullen we wat zaken ophelderen. Er wordt bijvoorbeeld beweerd dat witte mosselen vrouwtjes zijn en oranje mosselen mannetjes. Dat is een broodje aap verhaal. Het kleurverschil heeft te maken met een genetische reden. De ene mossel heeft wat meer pigment dan de andere mossel.
Lees het hele artikel ‘Mosselfabeltjes en - weetjes’


Bouillabaisse
Bouillabaisse is een vissoep. Een Zuid-Franse en wel uit Marseille. Of het echt een Franse uitvinding is, zal nog lang worden betwist, maar in ieder geval is het een soep, gemaakt met verschillende soorten vis. De naam zou uit het woord bolhabaissa komen, een woord uit de Griekse Oudheid dat is samengesteld uit twee werkwoorden: bolhir (koken) en abaissar (temperen). Dit biedt enige tegenstrijdigheid met een gevonden receptuur aan de hand van de beroemde Franse kok Raymond Olivier die juist in zijn recept zegt dat bouillabaisse kort en op hoog vuur gekookt moet worden.
Lees het hele artikel ‘Bouillabaisse’


De lekkerste recepten van deze week
Ook deze week weer de lekkerste recepten op een rijtje!

Copyright NewEgo B.V. 2009 - 2021 - KvK : 50069470 - BTW : 8227.151.32.B01
Privacy verklaring - Algemene Voorwaarden